Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Húsleves

Hozzávalók:

• 60 dkg tyúk
• 1 kg karajcsont
• 3 nagy db sárgarépa
• 3 db fehérrépa
• 1 kis db zeller
• 1 kis db karalábé
• 1 db vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 5 db zellerlevél
• 2 db káposztalevél
• 1 közepes db zöldpaprika
• 1 db paradicsom
• 3 dkg fekete bors (egész)
• 3 db szegfűszeg
• 1 késhegynyi szegfűbors
• 1 késhegynyi köménymag

Elkészítés:

A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.

Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.

Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat. Megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítjük.

Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.

A megfőtt tyúkot és a húsos csontot mellé kínáljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL