{KEPGALERIA}
Húsleves
Hozzávalók:
• 60 dkg tyúk
• 1 kg karajcsont
• 3 nagy db sárgarépa
• 3 db fehérrépa
• 1 kis db zeller
• 1 kis db karalábé
• 1 db vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 5 db zellerlevél
• 2 db káposztalevél
• 1 közepes db zöldpaprika
• 1 db paradicsom
• 3 dkg fekete bors (egész)
• 3 db szegfűszeg
• 1 késhegynyi szegfűbors
• 1 késhegynyi köménymag
Elkészítés:
A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat. Megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítjük.
Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
A megfőtt tyúkot és a húsos csontot mellé kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK