Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Babgulyás

Hozzávalók:

• 2 fej hagyma - vörös
• 4 gerezd fokhagyma
• 600 g sertéstarja
• 300 g sertéscsülök (füstölt)
• 3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
• 3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
• 2 db paradicsom
• 500 g szárazbab
• babérlevél (friss, vagy szárított)
• fűszerpaprika
• só
• 100 ml étolaj

A csipetkéhez:

• 100 g búzaliszt
• 1 db tojás
• 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk.
A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felengedjük vízzel, ami ellepi és elkezdjük főzni had, puhuljon.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük.

Beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük. Hozzáadjuk, pirospaprikát elkeverjük.

Mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott füstölt húst.

Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.

Addig elkészítjük a csipetkét. Egy tálba tesszük a lisztet közepébe a tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.

Ha puha a hús és a bab is, akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL