Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Lecsó

Hozzávalók:

• 500 g paradicsom
• 1 kg zöldpaprika
• 2 nagy fej hagyma
• 100 g füstölt szalonna
• 2 ek. olaj
• 1 kk. enyhén csípős pirospaprika
• só

A paradicsomot 2 percre forró, majd jéghideg vízbe merítjük, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, aztán vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.

A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, az olajhoz adjuk, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, aztán visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk-sűrítjük. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, utána sózzuk. Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy egyszerűen friss házikenyérrel kínálhatjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL