Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Rakott krumpli

Hozzávalók:

A tepsi kikenéséhez:

• vaj

Az ételhez:

• 1100 g burgonya
• 550 ml tejföl
• só
• 6 db tojás
• 200 g kolbász
• 100 g sajt

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni.

Közben szintén kb. 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk.

A kolbászt is felkarikázzuk, valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk és kikeverjük.

Kivajazzunk egy kb. 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, végül enyhén sózott tejföl.

Újra krumpli, tojás, kolbász, és a tejföl jön.

Végül burgonya, vékony tejföl, és reszelt sajt következik.

Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL