Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Vadas marhaszelet

Hozzávalók:

• 600 g vegyes leveszöldség
• 1 nagy fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 600 g stefánia (fartő, hátszín)
• 4+2 ek. olaj
• 1 babérlevél
• 1 csipet szárított kakukkfű
• só, bors
• 1 dl száraz, testes vörösbor
• 2 ek. finomliszt
• 1 ek. kristálycukor
• 3+1 dl tejföl
• 1 ek. mustár
• citromlé

Elkészítés:

A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, felszeleteljük, a hússzeletek hártyával borított szegélyét 3-4 helyen bevagdossuk, majd 4 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk

Rádobjuk a zöldséget és hagymát, 3-4 percig erős tűzön együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet és a kakukkfüvet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort, hagyjuk elpárologni majd fedő alatt, szelíd tűzön az egészet vajpuhára pároljuk (40-60 perc), elfőtt levét mindig egy kevés forró vízzel pótoljuk.

A maradék 2 ek. olajon barnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, még 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel, és simára keverjük.

Kiemeljük a húst a levéből, mélyebb tálra rendezzük, melegen tartjuk. A babérlevelet kidobjuk, a zöldségeket összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az átszűrt rántást, 3 dl tejfölt, a mustárt, szükség szerint utána sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, és jól összeforraljuk (8-10 perc). Bevonjuk vele a hússzeleteket, végül a maradék tejföllel és petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk. Zsemlegombócot kínálunk hozzá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL