Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Tejberizs

Hozzávalók:

• 4 dl tej
• 50 g kristálycukor
• 1 csipet só
• 1 vaníliarúd
• 2-3 kisujjnyi citromhéj
• 120 g kerek szemű rizs

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a cukorral, a sóval, a felhasított vaníliarúddal és a belőle késheggyel kikapargatott péppel, valamint a citromhéjjal.

A rizst enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a forrdogáló tejhez adjuk.

Folyamatosan keverve sűrű péppé főzzük (25-30 perc), végül kiemeljük belőle a citromhéjat és a vanília rudat, és azon melegében tálaljuk.

Fahéjat, cukrozott kakaóport, házi dzsemet-lekvárt kínálhatunk hozzá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL