Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Lángos

Hozzávalók:

• 75 dkg liszt
• 4 dl víz
• 1 tk só
• 1 mk cukor
• 3 dkg élesztő
• 1 liter olaj

A tálaláshoz:

• 0,5 dl olaj
• fél dl víz
• 3 dundi gerezd fokhagyma
• 3 dl tejföl
• 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Kezdjük a fokhagyma szósszal, mert annak állni kell. A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk.

Az élesztőt 1,5 dl meleg vízben egy pici cukorral felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd a felfuttatott élesztővel és a maradék vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk.

Lisztezett munkalapra borítjuk, letakarjuk, és duplájára kelesztjük (kb. egy-másfél óra).

Ha megkelt, másfél centisre nyújtjuk. Tetszés szerinti formát vágunk-szakítunk belőle, majd újabb 15 percig pihentetjük.

Bő, forró olajban kisütjük.

Ízlés szerint sóval, fokhagymaszósszal, sajttal és tejföllel kínáljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL