Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Mákos guba

Hozzávalók:

• 4 db kifli (nagyobb kiflik)
• 5 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 db tojássárgája
• 15 dkg mák (darált)
• 8 dkg cukor
• 5 dkg porcukor

Vaníliasodóhoz:

• 2 db tojássárgája
• 3 ek. cukor
• 1 csapott ek. finomliszt
• 5 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejet kezdjük el melegíteni. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez.

A mákot keverjük el a porcukorral.

Vajazzunk ki egy jénai tálat, és rétegezzük a tál aljára a kifliket. Locsoljuk meg egy adag tejes keverékkel, és szórjunk rá mákot. Folytassuk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.

Vaníliasodó elkészítése:

Keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.

Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)

Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL