Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gazdag burgonyaleves brokkolival

Szerző:
Szabó Anna

 

1 adag: 140 kcal

Hozzávalók:
500g brokkoli
Étolajspray
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander- kömény
750g burgonya, kockára vágva
2 kisebb csirkehúsleves-kocka
375ml zsírszegény tej
3 evőkanál finomra vágott friss koriander

Elkészítése:

1. Vágd fel a brokkolit kis darabokra. Vékonyan fújd be egy nagyobb nyeles serpenyő alját étolajjal, majd közepes lángon melegítve add hozzá a hagymát és a fokhagymát. (Ha le akarna ragadni, önts hozzá egy evőkanálnyi vizet.)

2. Fedd le, főzd alacsony hőmérsékleten öt percig, néha megkevergetve. Ha a vöröshagyma világos aranyszínűvé válik, vedd le a tűzről. Fűszerezd a köménnyel és a korianderrel, majd további kettő percig főzd.

3. A húsleveskockát engedd fel egy edényben fél liter forró vízzel.

4. Add hozzá a brokkolit és a burgonyát, majd keverd össze. Lassan forrald fel ismét, majd vedd le a lángot takarékra, és húsz percig főzd fedő alatt – vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Ha megpuhultak, tedd félre hűlni, és turmixold simára. Add hozzá a tejet, és keverd simára, majd melegítsd fel újra (de ne forrald fel). Tálaláskor frissen őrölt borssal és sóval ízlés szerint fűszerezd.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL