Hozzávalók
Tésztához
• 50dkg liszt + nyújtáshoz
• 1dl olaj
• 4dl tej
• 1kocka élesztő
• 1 ek só
Töltelék
• 3dl tejföl
• 4ek. majonéz
• 1 fej fokhagyma (vagy 1tk. szárított por)
• 1 kis doboz kukorica konzerv
• 25dkg sonka
• 25dkg reszelt sajt
Tetejére
- 1 tojás és szezámmag
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral, majd a többi hozzávalóval egy tálban összekeverjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. Vigyázzunk, hogy a tej melegítésénél ne forraljuk fel, mert akkor megöli az élesztő gombákat és nem fog feljönni sütéskor.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, ezt liszttel tudjuk korrigálni! Amíg pihen, elkészíted a belevalót.
A töltelékhez a tejfölt a majonézzel és a fokhagymazúzalékkal vagy porral kikeverjük egy kis tálban, majd a sonkát kockákra vágjuk. Ezalatt a tészta pihen és csak arra vár, hogy végre megkezdjük vele a munkát. Nem probléma, ha nem kelt 2-szer akkorára, mint vártuk. Az ilyen állagú tészták tulajdonképpen úgyis a sütőben fognak megkelni, de megtehetjük azt is, hogy amíg sül az éppen aktuális adag, a következőt már a sütő tetején pihentetjük, így a melegben ott megkel.
Az elkészült tésztát kettévágjuk, és nyújtódeszkán 0,5cm vastagra nyújtjuk - lehetőleg téglalapformára. Megkenjük a tejfölös-fokhagymás szósszal, és szép sorban rászórjuk a hozzávalókat, majd feltekerjük henger alakúra. Ezután egy éles késsel háromszögeket vágunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 percig 220fokon sütjük. Ha megsült, kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és egy kevés sajttal, majd még 5 percre visszatoljuk. Ha elkészült, gyönyörködhetünk benne.
Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: Serpenyő virtuóz
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK