Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gesztenyés finomságok

Szerző:
Szabó Anna
A rómaiak annyira nagy jelentőséget tulajdonítottak a gesztenyének, hogy még az Alpokon keresztül is képesek voltak hurcolászni. Rajongásukat nemcsak megértem, hanem osztom is. Íme a legjobb gesztenyés receptek – szerintünk!


A gesztenye igen kalóriadús. Keményítőtartalma révén lassan felszívódó szénhidrátot visz a szervezetbe. A gesztenye azoknak ajánlott, akik idegileg és érzelmileg labilisak, mert nagyon jó magnézium-, kalcium-, foszfor- és B-vitamin forrás. Fogyasztása édességként gyerekeknek és kamaszoknak kifejezetten ajánlott.

A gesztenye akkor jó, ha héja sima és fényes. Hideg, száraz helyen kell tárolni. Főzve és tisztítva néhány napig eláll a hűtőszekrényben. 

Tudtad?
A gesztenye téli gyümölcs, melynek összetétel hasonlít a burgonyáéhoz, így a keményítőtartalmú élelmiszerek közé is be lehet sorolni. Néha puffadást okozhat. A sült gesztenye, ha nem sült át teljesen emészthetetlen.

 

Gesztenyekrémes
hideg szuflé »

 

Gesztenyekrokett »

 

Pikáns gesztenyével töltött káposztabatyu »

 

Gesztenyés muffin »

 

Ánizsos gesztenyetorta »

 

Japán puding »

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL