Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombaleves, és natúr májszelet

Szerző:
Szabó Anna
A háziasszonyok örök problémája: mit főzzünk ma? Cikksorozatunk ebben szeretne segítséget nyújtani. A mai menü: gombaleves, és natúr májszelet rizzsel, vagy főtt burgonyával.
Gombaleves

Hozzávalók:

20 dkg friss gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 zellerlevél
pirospaprika, só, bors
3 evőkanál liszt
1 l víz
4 evőkanál zsiradék
1,5 dl tejföl

Elkészítés:

1. A gombát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk, majd a zsiradékban lepirítjuk. Beletesszük a gombát és a karikára vágott zöldséggel, zellerlevéllel együtt megpároljuk. Ha szükséges, akkor egy kevés vizet öntünk alá.
2. A gombát jól pároljuk meg, mert különben nehezen emészthető lesz. Zsírjára pirítjuk, meghintjük darás liszttel, pirospaprikával, sóval és jól elkeverjük. Felöntjük vízzel, és időnként megkevergetve készre főzzük.
3. A végén a zeller zöldjét kivesszük a levesből, és galuskát szaggatunk bele. Tálalás előtt tejfölt keverünk bele.


Natúr májszelet

Hozzávalók:

35 dkg borjú- vagy sertésmáj
1-2 gerezd fokhagyma
kevés liszt, só
3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A hártyától megtisztított májat négy egyforma szeletre vágjuk. Folyó víz alatt hirtelen megmossuk, szárazra töröljük. Az egyik felét lisztbe mártjuk, és a megforrósított olajon a lisztezett oldalán hirtelen kisütjük.
2. Megforgatjuk, rátesszük a sóval finomra összezúzott fokhagymát, a forró olajjal 2-3-ször megöntözzük, és a másik oldalát is hirtelen lesütjük. Vigyázzunk, ki ne száradjanak a májszeletek. Azonnal tálalható, rizzsel, vagy főtt burgonyával.

Nehézségi fok:

Tipp: A májat mindig megtörölt, száraz állapotban kezdjük el sütni, különben a forró olaj „pattogni” kezd, és könnyen ránk fröccsenhet.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL