Gombapaprikás
Hozzávalók:
- ½ kg gomba
- 1 db tv paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 1 fej hagyma
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- só
A hagymát apróra vágva a zsiradékban enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és a szintén kockákra vágott paradicsomot, együtt pároljuk egy ideig. Pirospaprikával megszórjuk és kevés vízzel ½ óra hosszat pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba egészen puha nem lesz. Tejfölt keverünk hozzá. Galuska vagy rizs köretet készíthetünk mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK