Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombapaprikás

Szerző:
Szabó Anna
A gombapaprikást vagy ismertebb nevén gombapörköltet sokféleképpen elkészíthetjük. A magyarosabb gombás ragut hagymával és őrölt paprikával készítik, aki a tejszínesebb ízek nagy kedvelője, az készítheti ezt az ételt tejszínnel is. Mindkét variáció ínycsiklandó.

Gombapaprikás

Hozzávalók:
- ½ kg gomba
- 1 db tv paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 1 fej hagyma
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- só

A hagymát apróra vágva a zsiradékban enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és a szintén kockákra vágott paradicsomot, együtt pároljuk egy ideig. Pirospaprikával megszórjuk és kevés vízzel ½ óra hosszat pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba egészen puha nem lesz. Tejfölt keverünk hozzá. Galuska vagy rizs köretet készíthetünk mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL