Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombóc spenóttal

Szerző:
Szabó Anna
A spenót most a legfrissebb formáját hozza, ezért talán mondanunk sem kell, hogy mennyi jótékonysággal járulhat hozzá közérzetedhez. Ez a recept azért jó, mert azoknak is a kedvencévé válhat, akik messze sincsenek rokonságban Popeye-jel.


Hozzávalók:
4 adaghoz

15 dkg szikkadt (lúgos) zsemle
1,5 dl forró tyúkhúsleves
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
75 dkg spenót
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál liszt
4 evőkanál reszelt parmezán
Só, frissen őrölt bors
Reszelt szerecsendió

 

Elkészítése:

A zsemlék héját lereszeljük, a belüket apróra vágjuk, és a forró húslevessel leöntjük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A forró vajon puhára pároljuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és egy lábosban megfonnyasztjuk. Jól kinyomkodjuk, és közepesen finomra aprítjuk.

A kenyeret kinyomkodjuk, apróra tépkedjük, és a spenóttal, a hagymával, a fokhagymával, a tojással, a tojássárgájával, a liszttel, a parmezánnal, sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval összekeverjük.

A masszából 12 gombócot formálunk. Forró sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük.

Tipp: Friss vagy konzerv paradicsomból készült paradicsommártás illik hozzá, kakukkfűvel, olajbogyóval, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve. A tejszínből és reszelt sajtból főzött sajtmártás is kitűnő ehhez a gombóchoz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL