{KEPGALERIA}
Spenótos gombóc
Hozzávalók
Fél kg spenót
25 dkg túró
1 tojás
10 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
só, szerecsendió
Elkészítés
Pirítsd meg olajon a zúzott fokhagymát, és dobd rá a lecsöpögtetett spenótot, kevés vizet, ízesítsd sóval, főzd meg és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá az áttört túrót, a tojást, egy csipet szerecsendiót, kevés sót és a lisztet, hogy közepes keménységű legyen. Formálj belőle gombócokat, hempergesd meg lisztben és forrásban lévő sós vízben főzd ki.
Tipp: Ha spenótpüréből készítenéd, abból 20 dkg is elég, és ha kell, adj hozzá több zsemlemorzsát vagy búzadarát a keverékhez, hogy ne legyen túl híg.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK