Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombócból sohasem sok!

Szerző:
Szabó Anna
Talán nincs is olyan köztünk, aki ne szeretné a gombócot, legyen az húsos, zöldséges, túrós vagy éppen a nevezetes szilvás, mely utóbbi még a Padlás című musicalban is fontos szerepet kapott. És talán abban is egyetértünk, hogy a házilag gyúrt gombócnak nincs párja, pláne, ha a Nagyi receptje szerint készül, ráadásul pofonegyszerűen. Lássuk, hogyan.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Spenótos gombóc


Hozzávalók

Fél kg spenót
25 dkg túró
1 tojás
10 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
só, szerecsendió

Elkészítés

Pirítsd meg olajon a zúzott fokhagymát, és dobd rá a lecsöpögtetett spenótot, kevés vizet, ízesítsd sóval, főzd meg és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá az áttört túrót, a tojást, egy csipet szerecsendiót, kevés sót és a lisztet, hogy közepes keménységű legyen. Formálj belőle gombócokat, hempergesd meg lisztben és forrásban lévő sós vízben főzd ki.
Tipp: Ha spenótpüréből készítenéd, abból 20 dkg is elég, és ha kell, adj hozzá több zsemlemorzsát vagy búzadarát a keverékhez, hogy ne legyen túl híg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL