Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombócból sohasem sok!

Szerző:
Szabó Anna
Talán nincs is olyan köztünk, aki ne szeretné a gombócot, legyen az húsos, zöldséges, túrós vagy éppen a nevezetes szilvás, mely utóbbi még a Padlás című musicalban is fontos szerepet kapott. És talán abban is egyetértünk, hogy a házilag gyúrt gombócnak nincs párja, pláne, ha a Nagyi receptje szerint készül, ráadásul pofonegyszerűen. Lássuk, hogyan.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Túrógombóc


Hozzávalók

fél kg tehéntúró
2 tojás
1 bögre búzadara
csipet só
olaj
zsemlemorzsa
porcukor
tejföl

Elkészítés

Törd át a túrót, add hozzá a tojásokat és jól keverd össze. Ezután jöhet hozzá a búzadara és a só. Érdemes készítés előtt pár órával bekeverni, sőt, az sem baj, ha előző este készíted elő, hogy másnapra jól megszívja magát a gríz.
Vizes kézzel formálj belőle gombócokat és forró, de nem nagyon lobogó vízben főzd ki. Szűrőkanállal szedd ki és mehet is a kevés olajon megpirított zsemlemorzsába.
Tálaláskor locsold meg porcukros tejföllel, melyet ízlés szerint egy kis fahéjjal is megbolondíthatsz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL