{KEPGALERIA}
Túrógombóc
Hozzávalók
fél kg tehéntúró
2 tojás
1 bögre búzadara
csipet só
olaj
zsemlemorzsa
porcukor
tejföl
Elkészítés
Törd át a túrót, add hozzá a tojásokat és jól keverd össze. Ezután jöhet hozzá a búzadara és a só. Érdemes készítés előtt pár órával bekeverni, sőt, az sem baj, ha előző este készíted elő, hogy másnapra jól megszívja magát a gríz.
Vizes kézzel formálj belőle gombócokat és forró, de nem nagyon lobogó vízben főzd ki. Szűrőkanállal szedd ki és mehet is a kevés olajon megpirított zsemlemorzsába.
Tálaláskor locsold meg porcukros tejföllel, melyet ízlés szerint egy kis fahéjjal is megbolondíthatsz.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK