{KEPGALERIA}
Szilvás gombóc
Hozzávalók
1 kg burgonya
12 dkg liszt
3 dkg búzadara
1 tojás
24 szem szilva
24 db kockacukor
1 dkg vaj
só
zsemlemorzsa
fahéj
porcukor
Elkészítés
Hámozd meg a krumplit, főzd puhára, majd passzírozd át és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a lisztet, a búzadarát, a tojást, és egy csipet sót.
A tésztából szaggass kis egy pohár segítségével 24 darab két ujjnyi vastag, 10 cm átmérőjű kört. Mindegyik közepére tégy egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - majd formálj belőlük gombócokat.
Forrásban lévő sós vízben főzd meg őket, ez nagyjából 5-6 perc, amíg feljönnek a víz tetejére, majd forgasd meg őket vajon pirított zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva, még forrón tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK