Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombócok ropogós kókuszból

Szerző:
Szabó Anna
A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, magas energiatartalmú kókuszdió kedvező hatása a szervezetre ma már közismert. A kókuszreszelék, kókusz olaj vagy kókusz zsír kiváló alapanyag különféle ételek elkészítéséhez, főként süteményekben remek. Az egészségesebb étrend a hagyományos étkezésben használt tejfölt és vajat kókusz olajjal helyetesíti.

 

{KEPGALERIA}

 

Kókuszos-grépfrútos kalács mazsolával


Hozzávalók:

3 csésze teljes kiörlésű liszt
1 nagy marék mazsola
kókuszreszelék tettszés szerint
1 grépfrút leve
5 tojás
1 csésze tej
1 csésze vaj
½ csésze olaj
1 sütőpor
¾ kanál só
cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Vegyél egy hosszúkás alakú tepsit, olajozd meg és szórd meg liszttel. A sütőport, cukrot, sót meg a kókuszreszeléket hozzáadod a liszthez az egyik tálban, a másikban pedig kikevered a vajat az olajjal meg a cukorral, utána egyenként hozzaadod a tojásokat. Következőnek a lisztes keveréket hozzáadod a vajashoz, lassan adagolva és közben kevergeted a tésztát. Adsz hozzá tejet is, szintén lassan adagolva. Beleszórod a mazsolát, hozzáadod a grépfrút levét, azután a tésztát kiöntöd a tepsibe és előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütöd.

Amikor megsült, hagyod kihűlni. Utána egy tálcára kifordítod és felszeled.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL