1 egész sertésoldalas
fokhagyma ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma
só
bors
A szószhoz:
fokhagyma ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
olaj
víz
1 nagy doboz paradicsompüré
cukor, só, bors, pirospaprika ízlés szerint
1. Az oldalast kb. 1 órán át pároljuk annyi vízben, hogy teljesen ellepje. A vízbe tegyünk fokhagymát, összeaprított vöröshagymát, sőt, borsot, ízlést szerint. Közben készítsük el a szószt.
2. Kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát, és az összezúzott fokhagymát, majd engedjük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a paradicsompürét és egy kevés cukrot. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük, és kb. 30 percig főzzük, hogy alaposan besűrűsödjön.
3. Közben az oldalas is megpuhult, tehát irány a grillsütő. Feldarabolva tegyük a sütőlapra, és mindkét oldalát süssük pirosra. A végén – a szósszal gyakran kenegetve –még további 10 percen át pirítsuk szép vöröses-barnára.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK