Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Grillpartira fel! - Süssünk a szabadban!

Szerző:
Szabó Anna
A nyár a grillpartik időszaka is, és ki ne szeretné már csak az illatát is a rácsokon sülő húsoknak, kolbásznak, zöldségeknek. Összegyűjtöttünk néhány egyszerű és bárki által könnyen kivitelezhető receptet, melyek mellé már csak egy jó saláta hiányzik. De erről majd legközelebb.

 

{KEPGALERIA}

 

Grillen sült hal


Hozzávalók


hal (makréla, süllő kecsege stb.)
olívaolaj
fokhagyma
zöldfűszerek (kapor, bazsalikom, kaukkfű, rozmaring)
só, fehérbors


Elkészítés


A pácolás nem kell, hogy órákon át tartson, mint más húsféléknél, elég sütés előtt 1-2 órával elkészíteni olívaolajból, fokhagymából és a fűszerekből.


Ha nyárson szeretnéd megsütni, akkor a gerinc mentén szúrd fel a nyársra. Ne tévesszen meg a hal szokásosan rövid sütési ideje: a nagyobb darabokat lehet, hogy fél órán át is sütni kell, hogy garantáltan jó legyen. Alufóliába csomagolva is elkészítheted, tálaláskor egy kis fokhagymás, currys fűszervajjal kiegészítve.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL