Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gulyásleves

Szerző:
Szabó Anna
A gulyásleves nagyon régi úr a gasztronómiában. Nem lehet megunni! Az egyik leghíresebb fogásunk ez a tápláló, ízletes leves, nem véletlenül vált sokunk kedvenc eledelévé. Remek kísérője hétköznapjainknak.
Gulyásleves

Hozzávalók:
- 30 dkg marha – vagy sertéshús (esetleg vegyesen)
- 15 dkg leves zöldség
- 50 dkg burgonya
- hagyma
- só
- pirospaprika
- csöves paprika
- őrölt kömény
- 1 kisebb babérlevél
- 3 dkg zsír

Elkészítése:
Pörköltnek való húst veszünk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban fedő alatt megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Mikor levét elfőtte hideg vízzel felengedjük, ha a hús puhulni kezd, beletesszük a megtisztított hosszába vágott leves zöldségeket. Amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Lecsóval illetve paprika- és paradicsomkrémmel, és tetszés szerint köménymaggal és babérlevéllel ízesítjük.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL