Hozzávalók:
3 tojássárgája
25 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 csipet só
1,5 deci tejföl
5 deka vaj
bőséges olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Öntsük bele a tejet, tejfölt, tojássárgáját és adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd dolgozzuk össze az egészet sima tésztává. A tésztát tegyük a hűtőbe fél órára. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát és hosszú, vékony csíkokat vágjunk belőle. Kissé megsodorjuk és forró olajban hirtelen kisütjük őket. Porcukorral megszórva vagy baracklekvárral is tálalhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK