Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gyors, és mégsem hamburger!

Szerző:
Szabó Anna
A mai rohanó világban nincs időnk arra, hogy egy nagyobb horderejű ételt kreáljunk munka után. Gyorsan valami finomat, amely nem vesz el az időnkből órákat? A krumpli egészséges is, finom is...

A fáradt hétköznapok leszívják teljesen az energiánkat, kinek lenne kedve a tűzhely mellett ácsorogva tölteni az estéket. Helyette regenerálódjunk, pihenjünk, hogy a másnapi megpróbáltatások ne legyenek annyira megterhelők számunkra. Nézzünk egy jó filmet, gyújtsunk illatos gyertyákat, és természetesen fogyasszuk el az egyszerűen elkészíthető nem időigényes finom vacsorát…

A krumpli mindig megtalálható éléskamránkban. Hétvégi ebédhez vesszük az elmaradhatatlan körethez. Jöjjön most egy krumplis finomság, amely gyorsan ott terem az asztalunkon.


1.) Közepes nagyságú krumplikat váltott vízben jól mossunk meg, lehetőleg egy olyan dörzsi szivaccsal, amit nem sajnálunk. Alaposan dörzsöljük meg, hogy ne maradjon homokos, földes.

2.) A sütőt közben melegítsük elő, majd a krumplikat tegyük a sütő aljára.
20 perc elteltével szúrjunk egy éles kést a krumplikba, hogy mennyire puhultak meg. Ha nem szeretnénk, hogy ropogósabb-szárazabb legyen a krumpli, akkor amint elég puhának találjuk, zárjuk is el a sütőt. Hagyjuk bent,
ne vegyük ki fogyasztásig, addig is melegen tartjuk.

3.) Készítsük el a hozzá való mártást, amely csirkemell sonkából, tejszínből, kevés vajból vagy margarinból, hámozott paradicsomból, (nem baj, ha a paradicsom kissé puha, több napos, érettebb) só, őrölt fehérbors
hozzáadásával készül.


- Személyenként 4 közepes krumpli
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb darab paradicsom
- Fél liter tejszín
- 1 csomag csirkemell sonka
- só, őrölt fehérbors ízlés szerint


4.) A sonkát vágjuk csíkokra, majd adjuk az olvasztott vajhoz. Abban fonnyasszuk rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a hámozott, apróbb darabokra vágott paradicsomot. Hagyjuk összeérni a sonkát és a paradicsomot. Ne ijedjünk meg, ha sok levet enged, tovább párolva elfő a leve.


Ezek után öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk át a mártásunkat.
Tálalásnál tegyük a mártást a krumpli mellé.


Tipp: Tegyünk vajat vagy margarint a krumpli tetejére, így sokkal finomabb ízhatást érhetünk el.

Fogyasszunk mellé frissen készített teát.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL