Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gyors kaja - de mégsem hamburger

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél konyhatündér lenni, de sosincs rá elég időd? Ezeket a recepteket pillanatok alatt elkészítheted – de a többieknek ezt nem kell tudni…

Fokhagymás-kakukfüves csirkesült

Elkészítési idő:
30 perc, négy adag


Hozzávalók:

Csirkemell, bőrös 4 db
Fokhagyma 3 gerezd, összezúzva
Kakukkfű 3 ágacska, csak a levelek
Vaj 50g
Vöröshagyma 2 db, vékony gerezdekre vágva
Bacon-kocka 140g
Olaj a sütéshez
Kevert saláta 150g, ízesítve



Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A csirkemelleket, bőrével fölfelé rakd egy kis tepsibe. Keverd össze a fokhagymát, kakukkfüvet és a vajat, majd pakold a csirkemellekre. Szórd köré a hagymát meg a bacon-kockákat, spricceld meg egy kis olajjal. Süsd vagy 20 percig, amíg a csirkemell át nem sül, a hagyma meg nem puhul. A salátát oszd szét négy tányérba, mehet rá a hagyma, a bacon és a csirke.


Karfiolos-sajtos felfújt, ropogós zsályával a tetején

Elkészítési idő:
30 perc, négy adag


Hozzávalók:

Karfiol, 1 db, rózsáira szedve
Póréhagyma 4 db, karikára vágva
Vaj 50g
Fehér kenyér 3 szelet, héja nélkül, kockára vágva
Zsálya 2 evőkanállal (ha szárított, jóval kevesebb kell!)
Aszalt paradicsom 50g, és még 3 evőkanállal az olajából
Mustár 2 evőkanállal
Sima liszt 3 evőkanállal
Tej 400ml
Zsíros sajt 100g, lereszelve



Elkészítés:


Főzd vagy 8 percet a karfiolt, míg puha nem lesz, aztán öntsd le. Ezalatt vajban párold meg a póréhagymát. A fehér kenyeret és a zsályát vágd össze turmixgéppel. Add hozzá a paradicsomokat, és az olajat, ezzel is turmixold még. Közben a póréhagymához add hozzá a mustárt és a lisztet, kevergesd. Öntsd hozzá a tej egyharmadát, és addig kevergesd, míg sűrűsödni nem kezd. Jöhet hozzá a többi tej, forrald föl, de kevergesd közben! Keverd bele a reszelt sajtot. A karfiolos krém mehet négy hőálló edénykébe, a sajtos mártás a tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, grillezd öt percig.


Füstölt makréla-pástétom

Elkészítési idő:
15 perc, hat adag


Hozzávalók:

Füstölt makréla (sprotni!!!) 300g, bőre és szálkája nélkül
Vaj 75g, legyen puha
Tejföl 150g
Citromhéj 1, reszelve
Rozskenyér 6 szelet, megpirítva


Elkészítés:

Tedd a füstölt makrélát a mixerbe a vajjal, rengeteg borssal, és aprítsd addig, amíg egynemű nem lesz. Keverd hozzá a többi belevalót (persze a kenyeret nem) és halmozd egy tálra. Frissen pirított rozskenyérrel az igazi.


Bélszín olajbogyós-kecskesajtos dresszinggel

Elkészítési idő:
25 perc, négy adag


Hozzávalók:

Fekete és zöld olajbogyó 100g vegyesen
Fokhagymagerezd 1, összezúzva
Olívaolaj 5 evőkanállal
Citrom 1 db, a leve és a lereszelt héja is
Bélszínszelet 4 db
Kecskesajt 150g
Bazsalikomlevelek, citromszeletek a tálaláshoz.

Elkészítés:

Tedd az olajbogyókat, a fokhagymát, 4 evőkanál olívaolajat, a citromlevet meg a lereszelt héjat egy kislábosba. A maradék olajjal kend meg a hússzeleteket, és rakj föl egy serpenyőt forrósodni. De tényleg forróra! És süsd a hússzeleteket 3-3 percig, mindkét oldalukon. Közben melegítsd meg a szószt a kislábosban, és morzsold hozzá a kecskesajtot. Tedd a húst tányérokra, kanalazz rá szószt, díszítsd a bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel.  

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL