Fokhagymás-kakukfüves csirkesült
Elkészítési idő: 30 perc, négy adag
Hozzávalók:
Csirkemell, bőrös 4 db
Fokhagyma 3 gerezd, összezúzva
Kakukkfű 3 ágacska, csak a levelek
Vaj 50g
Vöröshagyma 2 db, vékony gerezdekre vágva
Bacon-kocka 140g
Olaj a sütéshez
Kevert saláta 150g, ízesítve
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A csirkemelleket, bőrével fölfelé rakd egy kis tepsibe. Keverd össze a fokhagymát, kakukkfüvet és a vajat, majd pakold a csirkemellekre. Szórd köré a hagymát meg a bacon-kockákat, spricceld meg egy kis olajjal. Süsd vagy 20 percig, amíg a csirkemell át nem sül, a hagyma meg nem puhul. A salátát oszd szét négy tányérba, mehet rá a hagyma, a bacon és a csirke.
Karfiolos-sajtos felfújt, ropogós zsályával a tetején
Elkészítési idő: 30 perc, négy adag
Hozzávalók:
Karfiol, 1 db, rózsáira szedve
Póréhagyma 4 db, karikára vágva
Vaj 50g
Fehér kenyér 3 szelet, héja nélkül, kockára vágva
Zsálya 2 evőkanállal (ha szárított, jóval kevesebb kell!)
Aszalt paradicsom 50g, és még 3 evőkanállal az olajából
Mustár 2 evőkanállal
Sima liszt 3 evőkanállal
Tej 400ml
Zsíros sajt 100g, lereszelve
Elkészítés:
Főzd vagy 8 percet a karfiolt, míg puha nem lesz, aztán öntsd le. Ezalatt vajban párold meg a póréhagymát. A fehér kenyeret és a zsályát vágd össze turmixgéppel. Add hozzá a paradicsomokat, és az olajat, ezzel is turmixold még. Közben a póréhagymához add hozzá a mustárt és a lisztet, kevergesd. Öntsd hozzá a tej egyharmadát, és addig kevergesd, míg sűrűsödni nem kezd. Jöhet hozzá a többi tej, forrald föl, de kevergesd közben! Keverd bele a reszelt sajtot. A karfiolos krém mehet négy hőálló edénykébe, a sajtos mártás a tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, grillezd öt percig.
Füstölt makréla-pástétom
Elkészítési idő: 15 perc, hat adag
Hozzávalók:
Füstölt makréla (sprotni!!!) 300g, bőre és szálkája nélkül
Vaj 75g, legyen puha
Tejföl 150g
Citromhéj 1, reszelve
Rozskenyér 6 szelet, megpirítva
Elkészítés:
Tedd a füstölt makrélát a mixerbe a vajjal, rengeteg borssal, és aprítsd addig, amíg egynemű nem lesz. Keverd hozzá a többi belevalót (persze a kenyeret nem) és halmozd egy tálra. Frissen pirított rozskenyérrel az igazi.
Bélszín olajbogyós-kecskesajtos dresszinggel
Elkészítési idő: 25 perc, négy adag
Hozzávalók:
Fekete és zöld olajbogyó 100g vegyesen
Fokhagymagerezd 1, összezúzva
Olívaolaj 5 evőkanállal
Citrom 1 db, a leve és a lereszelt héja is
Bélszínszelet 4 db
Kecskesajt 150g
Bazsalikomlevelek, citromszeletek a tálaláshoz.
Elkészítés:
Tedd az olajbogyókat, a fokhagymát, 4 evőkanál olívaolajat, a citromlevet meg a lereszelt héjat egy kislábosba. A maradék olajjal kend meg a hússzeleteket, és rakj föl egy serpenyőt forrósodni. De tényleg forróra! És süsd a hússzeleteket 3-3 percig, mindkét oldalukon. Közben melegítsd meg a szószt a kislábosban, és morzsold hozzá a kecskesajtot. Tedd a húst tányérokra, kanalazz rá szószt, díszítsd a bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK