Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gyors szilvás gombóc

Szerző:
Szabó Anna
Minimális alapanyagok szükségesek az elkészítéséhez. Ha nincs otthon krumplid, akkor is bátran hozzáfoghatsz az ínycsiklandó desszerthez.

Gyors szilvás gombóc

Hozzávalók:
- 1 pohár víz
- 5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 5 dkg zsír
- 10 dkg zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 24 db szilva
- 10 dkg cukor
- késhegynyi fahéj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:
Egy pohár forró vizet kis fazékba teszünk, hozzáadunk 5 dkg vajat és amikor újra forrásba jön, lassan hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, míg a tészta elsimul. A tűzről levéve, langyosra hűtjük, és belekeverünk egyenként 2 egész tojást. A nyújtódeszkát meglisztezzük, és azon hosszú rúd alakban kisodorjuk, és felvágjuk 24 egyenlő részre. Lisztezzük be tenyerünket, és olyan laposra formázzuk, hogy egy szilvát beburkoljon. A szilva magját előzőleg eltávolítjuk, és a mag helyére késhegynyi fahéjas cukrot, vagy kockacukrot teszünk. Az így előkészített gombócokat bő sós vízben kifőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük, pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL