Hozzávalók
- 4 nagyobb paradicsom,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- teljes kiőrlésű kenyérszeletek,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- só, bors ízlés szerint,
- friss bazsalikom.
Elkészítés
A paradicsomot vágjuk a lehető legapróbb darabokra. Zúzzuk szét a fokhagymát és keverjük a paradicsomdarabkákhoz, majd adjunk hozzá egy kevés olajat, és apróra vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ha azt akarjuk, hogy az ízek igazán jól összeérjenek, akkor legalább 1 órát pihentessük.
A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit, és fektessük őket tányérra. Finoman locsoljuk meg olajjal, és kanalazzuk rájuk a paradicsomos keveréket. Tetejére néhány szelet mozarella sajtot is tehetünk. Tápláló finomság, és nem nehéz, tehát nyugodtan fogyaszthatjuk este is.
Hozzávalók
- 0,5 kg párizsi,
- 20 dkg margarin,
- 1 fej vöröshagyma,
- mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint,
- reszelt sajt,
- teljes kiőrlésű kenyérszeletek,
- 0,5 doboz tejföl.
Elkészítés
A párizsit daráljuk le, vagy törjük apró darabokra. Keverjük hozzá a margarint, az apróra vágott vöröshagymát, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, majd mustárral. A krémszerű állag eléréséig tejföllel lazítsuk.
A kenyérszeleteket egyenletesen kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg vastagon reszelt sajttal. Süssük meg, majd helyezzük tányérra. Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók
- 20 dkg párizsi,
- 20 dkg májkrém,
- 1 szál puha lángolt kolbász,
- 20 dkg gépsonka,
- 20 dkg margarin,
- mustár, piros arany, bors ízlés szerint,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- kenyérszeletek,
- reszelt sajt.
Elkészítés
A húsféléket ledaráljuk, és alaposan összekeverjük a fűszerekkel. A paradicsomot és a paprikát apró darabkákra vágjuk, és azt is hozzáadjuk a keverékhez. Margarinnal lazítjuk. Ha nem találjuk elég kenhetőnek a masszát, akkor kevés tejföllel még lazíthatunk rajta.
Kenjük meg a krémmel egyenletesen a kenyérszeleteket, halmozzunk a tetejére reszelt sajtot, majd süssük meg. Ha a sajt elolvadt a tetején, és már egy kis színe is van, akkor elkészült. Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók
- 5 db tojás,
- 10 dkg gépsonka,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- kevés fekete bors,
- 1 mokkáskanál mustár,
- 2-3 evőkanál margarin
- 5 dkg füstölt sajt,
- kenyérszeletek,
- 20-30 dkg Trappista sajt.
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, és villával összetörjük. A gépsonkát apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz. Belekeverjük a margarint, az apróra vágott vöröshagymát, a mustárt és a fűszereket. Reszeljük le a füstölt sajtot, és a végén keverjük a masszához, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet.
Kenjük meg a krémmel egyenletesen a kenyérszeleteket, halmozzunk a tetejére reszelt sajtot, majd süssük meg. Ha a sajt elolvadt a tetején, és már egy kis színe is van, akkor elkészült. Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók (2 személyre)
- 8 szelet toast kenyér,
- 4 szelet gépsonka,
- 4 szelet sajt,
- kevés margarin,
- krémsajt (ajánlott a tömlős sajt),
- 1 paradicsom
- kevés bors.
Elkészítés
A kenyerek felét megkenjük margarinnal, a másik felét pedig krémsajttal. A margarinnal megkent szeletre ráfektetjük a sonkát, a sajtot, 1 karika paradicsomot, és kevés borssal megszórjuk. A tetejére fektetjük a krémsajttal megkent kenyérszeletet, és toast szendvicssütőben megsütjük. Melegen tálaljuk, majonézzel, ketchuppal, piros arannyal ízesíthetjük.
TIPP
|
Hozzávalók
- 1 kg darált hús (csirkemell, disznócomb, marharostélyos),
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só, bors ízlés szerint,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál mustár,
- 1 csipetnyi őrölt kömény,
- 2 evőkanál ketchup,
- apróra vágott petrezselyem,
- kevés zellerzöld,
- salátalevél,
- paradicsom,
- zölduborka, vagy csemege uborka,
- csalamádé,
- lapka sajt,
- hamburger zsemle.
Elkészítés
A szalonnát lehetőleg a hússal együtt daráljuk le, így sokkal élvezetesebb lesz az íze. A darálékhoz adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük mustárral és ketchuppal, majd keverjünk bele apróra vágott petrezselymet, és egy kevés zellerzöldet. A masszából nedves kézzel formáljunk lapos húspogácsákat, majd süssük meg. Akkor lesz a legfinomabb, ha grillezzük, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor teflonserpenyőben is meg lehet sütni.
Vágjuk ketté a hamburger zsemléket, és fektessünk mindegyikre egy-egy megsült húspogácsát, és egy szelet lapka sajtot, majd helyezzük rövid időre a mikróba. Ha ezzel meg vagyunk, tegyünk rá egy-egy salátalevelet. Karikázzunk fel egy kis hagymát, és egyenletesen fektessük rá a salátalevélre, majd tegyük rá a karikára vágott uborkát, a szintén felkarikázott paradicsomot, majd a tetejére a csalamádét. Ízlés szerint locsoljuk meg mustárral, ketchuppal, vagy majonézzel, azonnal fogyasztható.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK