Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Halloweeni étkek az asztalon

Szerző:
Szabó Anna
Mi is legyen a terítéken Halloweenkor? Tán kígyó, béka, különféle csontvázak mindenféle bogarakkal díszítve? Ez azért egy kicsit túlzás, van jobb ötletünk! Legyen jó sok tök, sárga tök, de te vajon mit főzöl? Tarts velünk és készüljünk együtt a Halloweenra!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Drakula puncs

Hozzávalók:

2 liter meggylé
3 narancs héja
3 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
6 szelet gyömbér
Kis chili
Vámpírfog alakú gumicukor

Elkészítés:

Tegyük a meggylevet, a narancshéjat, a chilit, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért egy nagy lábasba. Főzzük 5 percig, majd le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni, majd tároljuk hűtőben legalább 4 órát – minél tovább hagyjuk, annál intenzívebbek lesznek az ízek.

Ha kisgyerekeknek készítjük az italt, akkor nem árt vigyázni a chilivel, de nyugodtan el is hagyhatjuk.
Ha rendesen lehűlt, öntsük át egy korsóba, majd a poharak aljára helyezzünk egy-egy vámpír fogsort imitáló gumicukrot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL