Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Halloweeni étkek az asztalon

Szerző:
Szabó Anna
Mi is legyen a terítéken Halloweenkor? Tán kígyó, béka, különféle csontvázak mindenféle bogarakkal díszítve? Ez azért egy kicsit túlzás, van jobb ötletünk! Legyen jó sok tök, sárga tök, de te vajon mit főzöl? Tarts velünk és készüljünk együtt a Halloweenra!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Vámpírburger

Hozzávalók:

1 közepes hagyma
400 g vegyes darálthús
1 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa

Bors
Chilipor
2-3 evőkanál olaj
4 hamburger zsemle
2-3 közepes paradicsom
4-5 csemegeuborka
4 levél saláta
4-6 evőkanál tejszínes krémsajt
4 evőkanál ketchup
1-2 evőkanál mandula felcsíkozva
4 mini mozzarella golyó

Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra.

Hámozzuk meg a hagymát és vágja kis kockákra. A darálthúst kézzel vagy a kézi mixer dagasztókarjával gyúrjunk össze a tojással, zsemlemorzsával, hagymával, ízesítsük sóval, borssal és chiliporral. Osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőle lapos pogácsákat. Nedvesítsük meg a kezünk vízzel, akkor nem ragad úgy a kezünkhöz. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a húspogácsákat, süssük mindkét oldalát kb. 4-5 percig.

Tegyük be a zsemléket a forró sütőbe kb. 5 perre. Közben vágjunk vékony szeleteket a paradicsomból és uborkából. A saláta levelek öblítsük le vízzel és papírtörlőre téve itassuk szárazra.

A zsemléket a sütőből kivéve hagyjuk kissé lehűlni és vágjuk őket félbe. Az alsó zsemléket kenjük meg a krémsajttal, tegyünk rá egy salátát, paradicsom és uborka szeleteket, ketchupot, majd a húspogácsát. Szurkáljuk a manduladarabokat a zsemle elülső szélére, majd helyezzük a húspogácsára. Vágjunk félbe egy mini mozzarella golyót, helyezzük a hamburgerünk tetejére 1-1 uborkadarabbal együtt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL