{KEPGALERIA}
Fantomhabcsók
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
Csipet só
80 db mazsola
2 kk citrom-, vagy narancshéj reszelék vagy 1 vaníliarúd kikapargatott belseje
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra és sütőpapírt teszünk 2 tepsibe. (Praktikus a papír 4 csücskébe pici tojásfehérjét pöttyenteni és így a tepsibe teríteni, mert ez, mint egy jó ragasztó megfogja és biztos nem csúsznak majd le papírostól a kész habcsókok, mikor vesszük ki a tepsit a sütőből!)
A tojásfehérjéket egy nagy keverőtálban közepes fokozaton addig verjük, míg a hab csúcsosodni nem kezd és a fölfordított tálból sem borul ki! (Próbáljuk csak meg!)
Beletesszük a sót és a porcukrot is csak ekkor kezdjük el fokozatosan hozzáadni, közben közepes fokozaton dolgoztatjuk a habverőt. Mikor az összes porcukrot beledolgoztuk, a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk, és 5-6 percig verjük. Szép fényes habot kapunk. (Akkor jó, ha a két ujjunk közé veszünk egy pici habot és már nem érezzük szemcsésnek!) Vigyázzunk, ha túlverjük, akkor összeesik!
Végül óvatosan fakanállal a gyümölcshéj reszeléket vagy vaníliamagokat adjuk hozzá a habhoz. Evőkanál segítségével csúcsos kis kupacokat halmozunk egymás mellé a tepsire és az így kapott kis "szellemeknek" 2-2 mazsolából szemet készítünk. A 2 tepsit egymás alá 60 percre betesszük a sütő középső két rácsára.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK