Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Halloweeni étkek az asztalon

Szerző:
Szabó Anna
Mi is legyen a terítéken Halloweenkor? Tán kígyó, béka, különféle csontvázak mindenféle bogarakkal díszítve? Ez azért egy kicsit túlzás, van jobb ötletünk! Legyen jó sok tök, sárga tök, de te vajon mit főzöl? Tarts velünk és készüljünk együtt a Halloweenra!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Fantomhabcsók

Hozzávalók:

5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
Csipet só
80 db mazsola
2 kk citrom-, vagy narancshéj reszelék vagy 1 vaníliarúd kikapargatott belseje

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra és sütőpapírt teszünk 2 tepsibe. (Praktikus a papír 4 csücskébe pici tojásfehérjét pöttyenteni és így a tepsibe teríteni, mert ez, mint egy jó ragasztó megfogja és biztos nem csúsznak majd le papírostól a kész habcsókok, mikor vesszük ki a tepsit a sütőből!)

A tojásfehérjéket egy nagy keverőtálban közepes fokozaton addig verjük, míg a hab csúcsosodni nem kezd és a fölfordított tálból sem borul ki! (Próbáljuk csak meg!)

Beletesszük a sót és a porcukrot is csak ekkor kezdjük el fokozatosan hozzáadni, közben közepes fokozaton dolgoztatjuk a habverőt. Mikor az összes porcukrot beledolgoztuk, a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk, és 5-6 percig verjük. Szép fényes habot kapunk. (Akkor jó, ha a két ujjunk közé veszünk egy pici habot és már nem érezzük szemcsésnek!) Vigyázzunk, ha túlverjük, akkor összeesik!

Végül óvatosan fakanállal a gyümölcshéj reszeléket vagy vaníliamagokat adjuk hozzá a habhoz. Evőkanál segítségével csúcsos kis kupacokat halmozunk egymás mellé a tepsire és az így kapott kis "szellemeknek" 2-2 mazsolából szemet készítünk. A 2 tepsit egymás alá 60 percre betesszük a sütő középső két rácsára.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL