Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Halloweeni étkek az asztalon

Szerző:
Szabó Anna
Mi is legyen a terítéken Halloweenkor? Tán kígyó, béka, különféle csontvázak mindenféle bogarakkal díszítve? Ez azért egy kicsit túlzás, van jobb ötletünk! Legyen jó sok tök, sárga tök, de te vajon mit főzöl? Tarts velünk és készüljünk együtt a Halloweenra!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Körte Szellemek

Hozzávalók:

4 érett körte, hámozva (szárát hagyd rajta)
3 dl almalé
Őrölt fahéj
Aszalt áfonya (ez lesz a szellem szeme)
Napraforgómag (ez lesz a szellem foga)
2 dl gránátalma leve (ez lesz a "vér")

Elkészítés:

Öntsük egy serpenyőbe az almalevet, keverjük el benne a fahéjat, tegyük bele a hámozott körtéket és fedjük le. Pároljuk körülbelül 20 percig, amíg a körte megpuhul. Vegyük ki a körtéket a léből és tegyük félre.

A maradék levet alacsony lángon főzzük még kb 5-10 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.
Közben a gránátalmalevet is főzzük egy másik serpenyőben, míg szirupossá nem válik.
Egy kis tányérra szedjünk egy kevés sűrű almalevet, erre tegyük a körtét. Kissé vágjuk le a körték alját, hogy megálljanak a "lábukon".

Készítsünk a szellemnek szemet az áfonyából, ehhez először készítsünk 1-1 lyukat egy fogpiszkálóval, illetve készítsük el a fotó szerint napraforgómagokból a száját.

Végül a gránátalmaléből keveset csurgassunk a szájába és kicsit az almalébe is, így igazán ijesztő, ehető szellemekkel nyűgözhetjük le a vendégeidet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL