Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
Hozzávalók
A muffintésztához:
10 db tojás
200 gramm xilit
300 gramm napraforgóolaj
350 gramm mandulaliszt
12 gramm sütőpor
A töltelékhez:
angolkrém:
10 db tojássárgája
200 gramm xilit
4 dl laktózmentes cukrozatlan tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
az angolkrémből 50 grammot használunk fel a töltelékhez, amihez hozzákeverendő:
2 dl Fanta Narancs zero
100 gramm laktózmentes mascarpone
2 dl laktózmentes cukrozatlan tejszínhab
5 gramm zselatin
¼ dl víz
A dekorációhoz:
500 gramm laktózmentes vaj
500 gramm angolkrém
narancssárga ételfesték
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a xilit 1/3-ával.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék xilittel, és mikor már habos, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A száraz anyagokat összemérjük és kicsi adagokban a sárgájás részhez keverjük. Végül a fehérjehabot is - kis részletekben, nagyon óvatosan - hozzáforgatjuk a masszához.
A nyers tésztát muffin sütőformákba adagoljuk, és előmelegített sütőben,165 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük az angolkrémet. Ehhez a hozzávalókat egy hőálló tálba mérjük, és gőz fölött főzzük, besűrítjük.
A muffinkrém elkészítéséhez a zselatint a vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. A tejszínt felverjük habbá. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, a zselatint felmelegítjük, hogy felolvadjon, és ezt is a krémhez adjuk. Végül a felvert tejszínhabot hozzáforgatjuk a keverékhez.
Míg a muffinok kihűlnek és a krém szilárdul, elkészítjük a díszítőkrémet. Ehhez egy keverőtálba mérjük a hozzávalókat, és kézi robotgéppel magas fokozaton könnyed habosra keverjük.
Miután az aljak kihűltek, egy hegyes késsel kivágjuk a közepüket, és egy kis kúpot vágunk ki belőlük. Ennek a helyére töltjük a krémet egy kiskanállal, végül a tésztakúpokat fordítva ráhelyezzük a krémre.
A díszítőkrémet egy csillagcsöves nyomózsákba szedjük, és függőlegesen tartva a zsákot, a tésztakúp köré nyomjuk.
A Halloweeni Fantás mindenmentes Muffin receptet a Cake Shop Healthy bocsátotta rendelkezésünkre.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK