Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hamis töltött káposzta

Szerző:
Szabó Anna
Könnyen elkészíthető és egészséges. Jó nagy (és lefedhető) serpenyő kell hozzá, mert a nyers káposzta rengeteg helyet foglal, de elkészítés közben összeesik. Ha nem túl zsíros húst választasz hozzá, a kalóriatartalma sem lesz magas.
Hozzávalók:

- 1 fej káposzta
- legalább fél kiló darálthús 
- 1/4 csésze felaprított hagyma
- 1 evőkanál köménymag 
- 1 teáskanál őrölt koriander(nem muszáj, de nagyon finom lesz tőle)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 konzerv paradicsom (hámozott, kockázott, ha van)
- 3 evőkanál citromlé (eredetileg ecet van a receptben... de ez finomabb)
- édesítőszer
- só, bors


Elkészítés:

1. Darabold fel (nagy darabokra) a káposztát. Nem kell egyformákra. Aztán kézzel szedd szét, úgy 2-3 levélnyi vastagságban. A felét rakd egy tepsi vagy hőálló tál aljába.

2. A húst, hagymát és fűszereket keverd össze. Csinálj húsgombócokat, és állítsd őket a tepsibe, a káposztaágyra. És takard le a maradék káposztalevelekkel.

3. A paradicsomot és a citromlét rakd mixerbe, és kevergesd egy kicsit. Az a jó, ha maradnak még benne apró paradicsomdarabkák. Egy kicsit át is forralhatod, hogy összeérjenek az ízek, de nem muszáj.

4. Adj annyi édesítőszert a paradicsomhoz, hogy pont kellemesen édes-savanyú legyen. Sózd és borsozd is meg egy kicsit. Aztán öntsd a keveréket a káposztára.
5. A sütőben körülbelül egy órát kell sütni. Eleinte letakarva, a második félórában fedő nélkül.


Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL