Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Háromszínű rántotta

Szerző:
Szabó Anna
Kiadós és színes fogással kezdeni a napot, nincs is ennél jobb dolog. Persze a rohanásban keveseknek van ideje a főzőcskézésre, mégis érdemes lenne legalább törekedni a korábban kelésre, hogy reggelizni tudj.

Hozzávalók:

8 tojás
2db különböző színű pritaminpaprika
10 g napraforgó margarin
2 ek apróra vágott turbolya
10dkg reszelt sajt
Só és őrölt bors

Elkészítése:

  1. Megpucojuk, és csíkokra vágjuk a pritaminpaprikát.
  2. Egy mély, vastag aljú serpenyőben lassan felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojásokat a serpenyőbe ütjük, hozzáadunk 1 evőkanál apróra vágott turbolyát, és villával kissé felverjük.
  3. Mérsékelt lángra visszatesszük a serpenyőt, vagy vízfürdő fölé rakjuk, és folyamatosan keverve sütjük a tojást, míg lassanként krémessé, enyhén szemcséssé válik.
  4. Levesszük a serpenyőt a tűzről, mielőtt megsülne a tojás, de továbbra is folyamatosan keverjük, mert az oldalfalak még meleget árasztanak. Megsózzuk és borsozzuk.
  5. A rántotta tetejére tesszük a pritaminpaprikát, és megszórjuk turbolyával, majd a reszelt sajttal. Pár percre sütőbe tesszük, hogy megolvadjon a tetején a sajt. Frissen tálaljuk.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL