Hozzávalók
1 kg birsalma
60 dkg cukor
15 dkg dióbél (nem muszáj)
1 citrom leve
Elkészítés
Mossuk meg alaposan az almákat, a bolyhokat távolítsuk el. Ne hámozzuk meg, mert a héj rengeteg vitamint és pektint rejt. Az esetleges barna foltokat és a magházat azért vágjuk ki. Négy részre aprítva ez utóbbi is könnyebb.
Vegyünk elő egy jó nagy lábast, és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje az almákat. Miután megpuhultak, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, és addig turmixoljuk, míg egynemű levet nem kapunk. A cukrot főzzük sziruppá egy kevés vízben, majd adagoljuk az előbbi léhez.
Kevergessük folyamatosan addig, míg újra felforr. Ekkor szórjuk bele a diót, főzzük még egy jó negyedórát, majd vegyük le a tűzről.
Öntsük hideg vízzel kiöblített formába a masszát, majd tegyük hűvös helyre, hogy megdermedjen.
Hagyjuk egy napot állni, aztán óvatosan ütögessük ki a formából. Ezt követően már fogyaszthatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK