Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Házi birsalmasajt

Szerző:
Szabó Anna
Mennyei nassolnivaló, mely kiválóan csillapítja édesség utáni vágyunkat, vitaminokkal gazdagít és elkészítése sem ördöngös feladat. Több hónapig is eláll, ha addig a család apraja-nagyja el nem csipegeti.

 

Hozzávalók

1 kg birsalma
60 dkg cukor
15 dkg dióbél (nem muszáj)
1 citrom leve

Elkészítés

Mossuk meg alaposan az almákat, a bolyhokat távolítsuk el. Ne hámozzuk meg, mert a héj rengeteg vitamint és pektint rejt. Az esetleges barna foltokat és a magházat azért vágjuk ki. Négy részre aprítva ez utóbbi is könnyebb.
Vegyünk elő egy jó nagy lábast, és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje az almákat. Miután megpuhultak, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, és addig turmixoljuk, míg egynemű levet nem kapunk. A cukrot főzzük sziruppá egy kevés vízben, majd adagoljuk az előbbi léhez.

Kevergessük folyamatosan addig, míg újra felforr. Ekkor szórjuk bele a diót, főzzük még egy jó negyedórát, majd vegyük le a tűzről.

Öntsük hideg vízzel kiöblített formába a masszát, majd tegyük hűvös helyre, hogy megdermedjen.

Hagyjuk egy napot állni, aztán óvatosan ütögessük ki a formából. Ezt követően már fogyaszthatjuk is.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL