Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Házi fagylaltok a forró nyári napokra

Szerző:
Szabó Anna
Vehetünk fagyit a közeli cukrászdában, vagy nassolhatunk jégkrémet is, de a házi jeges finomságnak egyszerűen nem lehet ellenállni. Vagy mégis? Ha kipróbálod a következő recepteket, akkor nem olyan biztos.

.

 

Csokoládé fagylalt

Hozzávalók


3 tojás
3 dl tejszín
4 evőkanál cukor
1 tábla étcsokoládé vagy tortabevonó
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés


Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket és a sárgákat is verd fel külön-külön 2-2 evőkanál cukorral. A tejszínt is dolgozd kemény habbá. Olvaszd fel az étcsokit és hagyd kihűlni. Keverd össze az így elkészült hozzávalókat és tedd a mélyhűtőbe legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha fél napot is hagyod hűlni.

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL