.
Hozzávalók
6 tojássárgája
1 dl tejszín
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 rúd vanília
Elkészítés
A vaníliarúd belsejét kapard ki és a tejjel valamint a tejszínnel együtt forrald fel. A tojássárgákat alaposan elegyítsd össze a cukorral. A felforralt tejet óvatosan keverd a krémbe, majd a tűzre visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd jó sűrűre. Előfordulhat, hogy becsomósodik itt-ott, ebben az esetben szűrőkanálon szűrd át. Ha kihűlt, simítsd egy lapos tálba és mehet is a mélyhűtőbe. 4-5 órán át érdemes hűteni és közben időnként megkeverni.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK