Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Házias étkekhez házias fűszerek

Szerző:
Szabó Anna
Nyilvánvaló, hogy főztünk sikere többek közt a fűszerezésen is múlik. Azonban a leggyakrabban használt ízesítőinket elkészíthetjük otthon is, így ízig-vérig házias ételekkel kedveskedhetünk szeretteinknek. Nem beszélve arról, hogy így aztán semmi olyan összetevő nem kerül bele, amit nem szeretnénk.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Ajvár (szerb paprikakrém)


Hozzávalók

Fél kg pritaminpaprika
1 fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál erős paprika
néhány gerezd fokhagyma

ecet

Elkészítés

Forró sütőben kb. negyedóra alatt süsd meg a paprikákat, majd hámozd meg. Vágd apróra a hagymákkal együtt és egy kevés olajon párold át. Miután kihűlt, fokozatosan keverd hozzá a maradék olajat, és az őrölt paprikákat. Ízesítsd sóval és ecettel, majd kis üvegekbe töltve sterilizáld fél órán át.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL