Hozzávalók
- 1,5 kg császárhús (sertés hasaalja)
- 3 db sárgarépa
- 1 db ananász konzerv
- 3-4 dl tejföl
- 1 ek dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)
- 2 ek zsír
Elkészítés
A császárhúst ízlés szerint szeleteljük fel, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsos részt. (Szeletelés után olyan legyen, mint egy könyv, „lapozgatni” tudjuk a szeleteket.) Minden bevágásnál ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal a hússzeleteket.
Az ananászt öntsük bele egy szűrőbe, és csepegtessük le a levét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyra szeleteljük fel. A hússzeletek közé rakjunk gazdagon a lecsepegtetett ananászból, és a felszeletelt sárgarépából.
Egy tepsit kenjünk ki, és öntsük bele a bort, (vagy vizet) és helyezzük bele a megtöltött húst.
A tejfölhöz adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint szárított bazsalikommal és orgánóval, majd keverjük alaposan össze. Ezután a tejfölös keveréket öntsük rá a tepsiben lévő húsra úgy, hogy teljesen elfedje, majd fedjük le fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára a húst, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra. Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet – krumplipürével isteni!
A szép pirosra sült húst vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeleteljük fel. Tálaláskor a felszeletelt húst helyezzük tányérra, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK