Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Barbecue oldalas krumplipürével

Szerző:
Szabó Anna
Szép idő van, így bátran lehet sütögetni a szabadban - ehhez ajánlunk most egy nagyon finom pácolással készült oldalast. Salátával, krumplipürével, vagy éppen ízlés szerinti körettel tálalva isteni eledel.

 

Hozzávalók

- 1 kg oldalas
- 2-3 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl ketchup
- 2 ek mustár
- 3 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchestershire szósz
- őrölt fekete bors
- 2 ek balzsamecet
- chilipor

Elkészítés

Az oldalast feldaraboljuk, és enyhén sós, vízben – egy kis fokhagyma társaságában - puhára főzzük. Közben elkészítjük a pácot. Egy serpenyőbe megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne. Hozzáadni a ketchupot, a mustárt, a szójaszószt, a worchestershire szószt, a balzsamecetet, az őrölt borsót, és ízlés szerint egy kis chilit. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Az elkészült kihűtjük, beletesszük a már előzőleg puhára főzött oldalast úgy, hogy a húst mindenhol befedje a pác. Végül lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Grillezéskor a bepácolt húst a grillrácsra helyezzük, és parázs felett szép pirosra sütjük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL