Hozzávalók
- 1 kg oldalas
- 2-3 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl ketchup
- 2 ek mustár
- 3 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchestershire szósz
- őrölt fekete bors
- 2 ek balzsamecet
- chilipor
Elkészítés
Az oldalast feldaraboljuk, és enyhén sós, vízben – egy kis fokhagyma társaságában - puhára főzzük. Közben elkészítjük a pácot. Egy serpenyőbe megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne. Hozzáadni a ketchupot, a mustárt, a szójaszószt, a worchestershire szószt, a balzsamecetet, az őrölt borsót, és ízlés szerint egy kis chilit. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Az elkészült kihűtjük, beletesszük a már előzőleg puhára főzött oldalast úgy, hogy a húst mindenhol befedje a pác. Végül lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Grillezéskor a bepácolt húst a grillrácsra helyezzük, és parázs felett szép pirosra sütjük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK