Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hideg dinnyeleves

Szerző:
Szabó Anna
Ez az üdítő nyári leves kiváló záróakkordja lehet egy forró napnak, vagyis a legjobb, ha reggel készíted és vacsorára elfogyasztod!

 

Hozzávalók:

6 csésze érett dinnye kockákra vágva
½ csésze uborka kockákra vágva
6 evőkanál citruslé (lehet többféle is)
1 evőkanál szeletelt fokhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 jalapeño paprika
1 csésze víz
½ narancs frissen facsart leve
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
½ teáskanál só
2 evőkanál menta
6 teáskanál natúrjoghurt

 

Elkészítése:

Egy csésze kockákra vágott dinnyét az uborkával és a szeletelt fokhagymával keverd össze egy kis edényben, majd önts hozzá 2 evőkanál citromlevet. Forrald fel – fedő nélkül –, majd tedd félre hűlni.

A maradék dinnyét és citromlét turmixold össze. Aprítsd fel az egész fokhagymát és a jalapeñot, majd a vízzel, a citruslével, a gyömbérrel és a sóval együtt turmixold tovább míg sima és krémes nem lesz.

Hűtsd legalább két órán keresztül, majd tálalásnál először a tányérok aljába tegyél a főtt dinnyés-uborkás keverékből és arra merítsd rá a turmixot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL