Hirtelensült metélt
250 g szélesmetéltet 1 ½ l forrásban lévő sós vízbe teszünk, felforraljuk, időnként átkeverjük, kb. 8 percig főzzük, majd a metéltet átszűrjük, hideg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük.
2 hagymát és 1 fokhagymagerezdet letisztítunk, mindkettőt kockákra vágjuk.1 evőkanál vajat felolvasztunk, a hagyma és a fokhagymakockákat üvegesre pároljuk benne, 500 g vagdalt húst (fele marha-, fele sertéshús) hozzáadunk és keverés közben átpároljuk, közben a húscsomókat kissé szétnyomjuk, a vagdalt húst sóval, borssal, fűszerpaprikával, kakukkfűvel fűszerezzük.
500 g paradicsomot megmosunk, leszárítunk, a szárvégződéseket kivágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a vagdalthúshoz adjuk, kb. 5 percig együtt pároljuk, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.
A metélt 2/3-át kikent tűzálló tálba töltjük, a vagdalthúsragut rátesszük, a maradék metélttel letakarjuk, rétegezzük, megszórjuk 100 g reszelt sajttal, a vajból apró darabkákat csipkedünk a tetejére, és előmelegített sütő rácsára helyezzük.
Villanysütőnél: 225-250 fokra
Gázsütőnél: 5-6 fokozat
Sütési idő: 35-40 perc
Tipp: Vegyes salátát fogyasszunk mellé
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK