Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hortobágyi húsos palacsinta

Szerző:
Szabó Anna
Nem tudom ki hogy van vele, de én imádom a húsos palacsintát! Éttermekben mindig ezt rendelem, és gyakran magam is elkészítem ezt a magyaros, laktató ételt. Tejföllel meglocsolom, karikára vágott paprikával díszítem, vendégeim legnagyobb örömére.
Hortobágyi húsos palacsinta


Hozzávalók:

- 20 db sós palacsinta
- 5 adag paprikás csirke
- 100 g vaj
- 3 dl tejföl
- 1 db csemege paradicsom
- 1 db csemege paprika
- ½ cs petrezselyemzöld
- só, őrölt bors


Paprikás csirke elkészítése »

Hortobágyi húsos palacsinta elkészítése:
A kész paprikás csirkét mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját és bőrét eltávolítjuk, finom lukú húsőrlőn megdaráljuk. (Használhatsz turmixgépet is, akkor krémesebb állagú lesz a töltelék) Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. A palacsintákat henger alakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk. Dekoráljuk erejétől megtisztított, szeletekre vágott csemege zöldpaprikával, paradicsommal, és tejföllel!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL