A hét napjai kapcsolatban vannak a kozmikus energiákkal, a bolygókkal. Minden napnak megvan a saját uralkodó bolygója, amelyik az antropozófiára orientált táplálkozás szerint meghatároz egy gabonafélét is az adott napra. Lássuk melyik napon mit ajánlott enni, annak érdekében, hogy testünk felépítését nagyobb összhangba hozzuk a kozmikus energiákkal.
{KEPGALERIA}
Hétfő – a Hold napja
Gabona: rizs.
Recept: Pikáns rizottó
Hozzávalók
1 csésze rizs
2 csésze víz
só ízlés szerint
5 kisebb sárgarépa
1 csésze zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál szójaszósz
olaj
sáfrány ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés
A rizst 2 csésze sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldborsót. 1-2 percig pirítjuk, azután öntünk hozzá 1 dl vizet és hagyjuk tíz percig rotyogni. Ekkor következik a szójaszósz és a fűszerek, tehát a só és a sáfrány, utóbbiak ízlés szerint. Miután ezt hozzáadtuk, főzzük még kb. tíz percig, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ekkor belekeverjük a főtt rizst és ezzel kész is az ebéd.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK