A hét napjai kapcsolatban vannak a kozmikus energiákkal, a bolygókkal. Minden napnak megvan a saját uralkodó bolygója, amelyik az antropozófiára orientált táplálkozás szerint meghatároz egy gabonafélét is az adott napra. Lássuk melyik napon mit ajánlott enni, annak érdekében, hogy testünk felépítését nagyobb összhangba hozzuk a kozmikus energiákkal.
{KEPGALERIA}
Szerda – a Merkúr napja.
Gabona: köles.
Recept: Kréker keksz kölesből
Hozzávalók
100 g köles
200 g liszt
75 g vaj
150 ml tej
1 nagykanál méz
fél kiskanál só
Elkészítés
A köles felét a kávédarálóban őröljük meg, így lisztet kapunk belőle. Ezt a lisztet összekeverjük az egészben maradt kölessel, a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk a vajat, jól összemorzsoljuk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a mézet, pontosabban felolvasztjuk benne, folyamatosan kevergetve. A tejet ekkor a masszához adjuk és tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát. Ne legyen túl vékony. Ezután következik a krékerek kivágása. Többféle alakúra vághatjuk őket, hosszúkásra, kerekre vagy más alakúra. Villával több helyen szurkáljuk meg a tésztákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a krékereket,, és 10 percig sütjük 180 fokon, majd megfordítjuk őket és további 10-15 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK