{KEPGALERIA}
Húsvéti nyuszisütik
Hozzávalók
25 dkg kocka margarin,
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 db tojás + 1 tojás a kenéshez
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
reszelt citromhéj
mazsola
Elkészítés
Morzsold el alaposan a lisztben a margarint, majd add hozzá a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Nem kell sokat gyúrni, csak gyorsan összedolgozni. Tedd hűtőbe a tésztát egy jó félórára.
Miután letelt az idő, nyújtsd ki 4 mm vastagra, majd szaggasd ki nyuszi, bárány, stb. formájúra. Helyezd sütőlemezre a darabokat, kend meg a tetejüket tojással és díszítsd mazsolával vagy más apróra vágott aszalt gyümölccsel. Kb. 180°C-on süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK