Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Húsvéti finomságok

Szerző:
Szabó Anna
Ilyenkor általában sonkától, tormától, tojástól és kalácstól roskadozik az ünnepi asztal. Ha szeretnéd házilag készített finomságokkal elkápráztatni a családodat, barátaidat, akkor olvass tovább a következő páratlanul egyszerű receptekért.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Húsvéti nyuszisütik

Hozzávalók

25 dkg kocka margarin,
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 db tojás + 1 tojás a kenéshez
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
reszelt citromhéj
mazsola

Elkészítés

Morzsold el alaposan a lisztben a margarint, majd add hozzá a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Nem kell sokat gyúrni, csak gyorsan összedolgozni. Tedd hűtőbe a tésztát egy jó félórára.

Miután letelt az idő, nyújtsd ki 4 mm vastagra, majd szaggasd ki nyuszi, bárány, stb. formájúra. Helyezd sütőlemezre a darabokat, kend meg a tetejüket tojással és díszítsd mazsolával vagy más apróra vágott aszalt gyümölccsel. Kb. 180°C-on süsd készre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL