Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Indítsd a napot édesburgonyás reggelivel! - 3 isteni recept, amit imádni fogsz

Szerző:
Szabó Anna
Érdemes kísérletezni az édesburgonyával a konyhában, mert nem csak köretként, hanem reggeliként, főételként és desszertként is remek fogásokat lehet készíteni belőle. A reggelibe azért jó belecsempészni, mert a különleges íz mellett az alacsony glikémiás terhelése miatt roppant egészséges is.

„Az édesburgonyát sokan csak köretként fogyasztják, pedig főétel, desszert, koktél és számos reggeli fogás is különlegesen finom lesz tőle. Aki ezzel indítja a napját, nem csak új ízeket fedezhet fel, hanem az egészségére is figyel, ugyanis az édesburgonyának alacsony a glikémiás terhelése, vagyis nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet, tehát nem terheli a szervezetet" – mondja Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója, aki Kovács András bio édesburgonya termesztővel közös receptkönyvében megannyi lehetőséget megmutat a batáta változatos elkészítésére.

 

Édes Ébredés – Különleges zabkása

Hozzávalók

2 dl natúr joghurt
1 közepes párolt édesburgonya
5 evőkanál zabkása
ízlés szerint édesítő
1 teáskanál őrölt fahéj
½ db savanykás alma

Elkészítés

Keverd össze a joghurtot a zabpehellyel. Kockázd fel az édesburgonyát, és néhány perc alatt párold meg a mikróban. Közben kockázd fel az almát, és az édesburgonya, a joghurtos zabpehely társaságában borítsd egy müzlis tálkába, és alaposan keverd össze őket. Ízlésed szerint ízesítsd!

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok recept édesburgonya burgonya reggeli
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL