A szilva nem utóérő, azaz ha levesszük a fáról, az érési folyamtok lezárulnak benne. Viszont a gyümölcshús éretten sem puhul meg, nem esik szét, ezért szedése teljes érésben javasolt – ennek jele, hogy a kocsány körül ráncosodni kezd. Ilyen állapotban alkalmas igazán friss fogyasztásra, de lekvárnak, ivólének, szörpnek és aszalványnak egyaránt, befőttnek valamivel korábban szedhető.
Édes szilva fahéjas habbal >> | |
Édes gombóc szilvamártással >> | |
Szilvás vekni >> | |
Fahéjkrém
| |
Édes rizs szilvával >> | |
Szilvás omlett >> |
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK