Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ínycsiklandó szilvásságok

Szerző:
Szabó Anna
Változatos színei ízek kavalkádjával kecsegtet, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

 

A szilva nem utóérő, azaz ha levesszük a fáról, az érési folyamtok lezárulnak benne. Viszont a gyümölcshús éretten sem puhul meg, nem esik szét, ezért szedése teljes érésben javasolt – ennek jele, hogy a kocsány körül ráncosodni kezd. Ilyen állapotban alkalmas igazán friss fogyasztásra, de lekvárnak, ivólének, szörpnek és aszalványnak egyaránt, befőttnek valamivel korábban szedhető.

Édes szilva fahéjas habbal >>

 

Édes gombóc szilvamártással >>

 

Szilvás vekni >>

 

Fahéjkrém
vörösboros szilvával >>

 

Édes rizs szilvával >>

 

Szilvás omlett >>

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL