Sütve vagy gőzön elkészítve a burgonya lassú emésztésű cukrokat tartalmaz, így biztosítja a következő étekészig kitartó energiát. Püréként elkészítve azonban csak gyors emésztésű cukrokat tartalmaz. Az újburgonya, amelyet közvetlenül szedés után fogyasztunk, nagyon gazdag C-vitaminban. Az édesburgonya kiváló A-vitamin-forrás (főként, amikor nagyon színes); gazdag B- és C-vitaminban, káliumban és vasban.
| |
| |
Krémes, póréhagymás burgonya »
| |
| |
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK