Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ínyenc barackos csirkemáj

Szerző:
Szabó Anna
A barackos ételek nemcsak finomak, de roppant egészségesek is. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a kajszibarack (sárgabarack) bizonyos bőrrákfajták és a tüdőrák kialakulásának megakadályozásában a legelső helyen áll.

Ínyenc barackos csirkemáj

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj szívvel
- 0, 25 dl kukoricaolaj
- 5 dkg vaj
- 50 dkg sárgabarack (konzerv)
- 0,5 dl barackpálinka
- tengeri só
- csipetnyi őrölt fehér bors
- csipetnyi majoránna
- finomra vágott petrezselyemzöld


A megtisztított, kockákra vágott csirkemájat és szívet olajban hirtelen megpirítjuk. Őrölt fehér borssal, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzátesszük a vajban párolt, negyedekre vágott barackot, átforgatjuk, együtt összepirítjuk. Barackpálinkával, sóval ízesítjük.


Fontos!
A májas ételt mindig utólag sózzuk meg, amikor már elkészült, mert a só kiszívja a májból a nedvességet, és kemény lesz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL