Ínyenc szőlősaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg nagy szemű piros rosé szőlő
- 20 dkg feta sajt (kisebb kockákra vágva)
- 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 10 dkg dió
- 1 evőkanál méz
- snidling (metélőhagyma)
- petrezselyem (apróra vágva)
- bazsalikom
- őrölt fehér bors
- tengeri só
Tipp: A szőlőszemekből ne szedjük ki a magokat. Ha bírjuk a mag keserű ízét, érdemes összerágni a szőlővel együtt. A szőlő kiváló gyógyszer a visszeres, sajgó lábakra, a különböző vírusos betegségekre. Pl: Herpesz.
1. A szőlőt jól megmossuk, a szemeket félbevágjuk, majd tálba tesszük.
2. Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a snidlinget, a diót, a feta sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, végül a bazsalikomot. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal elkevert mézzel.
3. Óvatosan átforgatjuk a salátát, majd fóliával lefedve hűtőben jól lehűtjük. Önmagában is fogyaszthatjuk, kiváló reggelire, uzsonnára, és vacsorára.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK